<span>Jeroen</span> Verhaal
“Er werd gezegd dat we het samen doen en dat is ook zo.”
Jeroen - Verpleegkundige

Die kleinschaligheid is heel fijn

Werken als verpleegkundige binnen een kleinschalige woonvorm? Hoe anders is dat ten opzichte van werken op een grote afdeling binnen een grote organisatie? Verpleegkundige Jeroen Goyens deelt graag zijn verhaal.

 

Er werd gezegd dat we het samen doen en dat is ook zo

Mijn kennismaking met Futura Zorg

Jeroen: “Ik had gelezen dat er bij mij in de buurt in Someren een Futurahuis geopend zou worden. Ik werkte destijds bij een grote organisatie op een grote afdeling en had steeds meer twijfel of ik nog wel op de juiste plek zat. De kans om bij te dragen aan de opstart van een kleinschalige woonzorglocatie kwam voor mij dan ook op het juiste moment. Zowel de organisatie als de kleinschaligheid spraken mij erg aan. En dat gevoel werd versterkt door mijn bezoek aan één van de Futurahuizen. De sfeer was rustig, gezellig en gemoedelijk.

Er werd met mij meegedacht

Tijdens mijn sollicitatie heb ik aangegeven geïnteresseerd te zijn in zorgmanagement en leidinggeven. Daarop volgde al snel een gesprek met de directeur. Samen met hem heb ik gekeken naar de mogelijkheden en een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Dit heeft er toe geleid dat ik ga starten met de 1-jarige opleiding HBO Zorgmanagement en Leidinggeven. Het was voor mij dus heel fijn dat ik mijn ambities kenbaar kon maken en dat Futura Zorg met mij meedacht. En wat ook bijzonder prettig was, was dat ik tijdens de sollicitatieprocedure op één van de locaties een dagdeel kon meelopen. Ik kon de sfeer proeven en merkte direct dat je geen nummer bent. Het voelde als een tweede thuis. Dat alles bevestigde voor mij de keuze om voor Futura Zorg te kiezen.

We doen het echt samen

Op de eerste werkdag werd het team in Someren ontvangen door de locatiemanager en de directeur. Er werd gezegd dat we het samen doen en dat is ook zo. Vanaf de opstart in Someren is het hele team enorm goed begeleid door de locatiemanager, HR, de directeur en overige collega’s op het hoofdkantoor.  We kunnen nog steeds op hen terugvallen. Ik voelde mij direct thuis in mijn nieuwe werkomgeving waarbij mijn verwachtingen zijn overtroffen. Want bij Futura Zorg kan ik mijn werk als verpleegkundige onder normale tijdsdruk en in een prettige werkomgeving uitvoeren. Vanwege de kleinschaligheid verloopt de onderlinge communicatie met de collega’s soepel. Iedereen voelt zich betrokken bij het welzijn van en de zorg voor de bewoners.

Ik heb een half jaar op de nieuwe locatie in Someren mogen werken en de gehele opstart kunnen meemaken. Dat was erg leerzaam! Ik merkte vanaf het begin dat ik betrokken werd bij overstijgende zaken en werkzaamheden, iets wat ik erg leuk vind. Ik had dan ook bij de start al het volste vertrouwen in een leuke en leerzame periode bij Futura Zorg.  Na een half jaar verhuisde ik naar het midden van het land en kreeg ik de mogelijkheid geboden om op de locatie in Oudewater te gaan werken, waar ik nu nog steeds werkzaam ben als verpleegkundige. Na mijn start in Oudewater ben ik ook de opleiding HBO Zorgmanagement en Leidinggeven gaan volgen. Tijdens de opleiding zal de locatiemanager mij begeleiden.

Goede balans tussen werk en privé

Als verpleegkundige werk ik dag-, avond- en nachtdiensten. Bij Futura Zorg wordt er bij het maken van het rooster rekening gehouden met een gezond werkrooster, dus met een goede werk- en privébalans. Mocht je ingepland zijn voor een dienst maar kun je deze vanwege omstandigheden toch niet werken? Dan is het altijd mogelijk om te ruilen met een collega. Die goede balans tussen werk en privé zorgt er voor mij ook voor dat ik voldoende ruimte overhoud voor het volgen van (online) cursussen. Bij Futura Zorg worden deze goed afgestemd op je functie en de doelgroep. Dat maakt het een stuk leuker om je bij te scholen en up-to-date te blijven.

Voor mij zit het grote verschil tussen Futura Zorg en een andere zorginstelling in het welzijn van de bewoners. Het welzijn van de bewoners staat bij Futura Zorg voorop, gevolgd door het aanbieden van goede zorg. De zorg is kwalitatief hoog. Doordat wij altijd uitgaan van het welzijn van de bewoners, ook tijdens de zorgmomenten, ontwikkel je een nieuwe gedachtegang. Vanaf het begin van mijn opleiding werden begrippen als ‘eigen regie’ en ‘persoonlijke zorg’ continue vooropgesteld. Maar in de praktijk werd dit vaak niet waargemaakt. Bij Futura Zorg staat eigen  regie wel centraal; de bewoner zelf bepaalt wat hij of zij wil. En dat passen we ook toe in de praktijk.

Door de kleinschaligheid van de locatie leer je de bewoners echt goed kennen. Wie is de bewoner achter een bepaalde aandoening of ziekte? Wat heeft deze in het verleden allemaal meegemaakt? Kunnen we daardoor bepaald gedrag verklaren? Dergelijke vragen kun je bij alle bewoners beantwoorden waardoor je begrip krijgt voor het gedrag van de bewoner. Je leert beter met het (onbegrepen) gedrag omgaan en dat zorgt dan weer voor betere persoonsgerichte zorg!

Mijn mening doet ertoe

Wat mij ook aantrekt van werken bij Futura Zorg, is dat ik mag meedenken en bijdragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van onze zorg. Zo ben ik als HBO-verpleegkundige lid van de Verpleegkundige Advies Raad (VAR) en van het Futura Innovatie Team (FIT) en kan ik mijn stem laten horen. 

Ik heb mijn draai gevonden bij Futura Zorg. Ik ga hier nog veel leren en nog meer ervaring opdoen. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn komende jaren bij Futura Zorg.

 

<span>Jeroen</span>

Toch nog vragen? Neem contact op met Jeroen voor al jouw vragen.

Kies voor een zorg
carrière als levensstijl

Vacatures in de spotlight